HTML

Live in Dubai

"a kis Petinek nagy álma válik valóra, és végre disszidalhat egy olyan helyre, ahol szép zöldek a pálmafák, szép kék a tenger, és jó meleg a homok"

Címkék

IndaFotó képek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Esik az eső Dubaiban

2007.12.12. 15:46 -pp-


Kedves emberek!
 
Itt ülök papucsban rövidujjúban egy netcaféban és nézem a kivilágitott pálmafákat:)) tiszta andrássy út, csak más alakja van a fáknak:)
Most ment le a nap, a hőmérséklet leesett 26 fokra, lassan elő kell venni a  sálamat.



Valahogy így képzeltem el régebben a jövőmet és most még nem nagyon tudom elmondani, hogy milyen érzés az, hogy ez összejött , mert egyszerre természetes és egyszerre felfoghatatlan. Per pillanat még olyan, mintha nyaralnék, de ugyanakkor tudom, hogy nem, hogy egy darabig nem kell hazamenni, hanem most itt lakom, és ettől egyelőre egy kellemes légüres térben mozgok.

Igen jó itt. nyugi van, béke, millió nemzet, és annak millió féle kajája, (az utcai éttermekben egészen olcsón) , iszonyatosan sok és sokféle arc. sárga lamborginikből kiszálló fehér burnuszos csávok, luxusöltözéküket fekete lepel alá rejtő szempárok, indiaiak, pakisztániak, távolkeletiek, arabok, fülöp-szigetiek és mindenki nyugalomban egymás mellett. mindenki mosolyog vagy szerényen neutrális arcot vág, eddig egyetlen hangos szót nem hallottam, a plázában blokk nélkül cserélik a meggondolatlanul vásárolt árut, a taxis nem a hosszabik úton visz, mindenki szuperkészséges, szóval úgy tűnik van élet a földön magyarhonon túl. (amúgy minden piros-fehér zölddel van feldíszítve itt is, mert most volt national day - 36 éves az ország, egy pár hónappal idősebb csak, mint én, éljen!:) -  , és a zászlójuk piros-zöld-fehér-fekete, nem biztos hogy ebben a sorrendben, de a feketét például a pálmafák kivilágításásnál nem alkalmazzák...
 
A tengerpart 5 percre van taxival a lakásunktól, így amikor megvesszük majd a bringákat az indiai szakemberektől, húsz percre lesz biciklivel.
1 emeletre a lakásunktól a tetőn terasz medencével, kilátással a tengerre meg a felhőkarcolókra:)) Tiszta californication csak dubai kiadásban. És ez még jobb is így, mert kaliforniával ellentétben itt biztonságban lehet éjjel-nappal kölekedni az utcákon gyalog is.
 
Azoknak, akik aggódtak volna azért, hogy itt nincs mit csinálni, megnyugtatásul közlöm, hogy van vagy 40 klub a városban (közülük sok a parton meg az égben)  és a Dubai Time Outnak köszönhetően már van is róluk részletes térképem és a legtöbb helyen lehet alkoholt is kapni. Úgyhogy akit ez tartott vissza eddig, az nyugodtan csomagolhat és indulhat.
 
Eddig az itt töltött 6 nap alatt nem néztem meg a Zero 7-et, Dorfmeistert a madrid de los austriasos csávóval és Jezzy Jeffet, mert inkább vásároltunk helyette Lindával ágyat asztalt meg tévét plusz inkább még alszom egy kicsit. Úgy napi 10-12 órát, hogy kipihejem az otthoni fáradalmakat, aztán újult erővel léphessek a munka frontjára. Már van 1-2 elképzelésem, hétfőn megyek egy interjúféleségre , meg holnap elküldöm majd még 1-2 helyre az önéletrajzomat, de amíg nincs biztos addig nem mondok semmit, csak sétálgatok  meg ülök a medence szélén:))
Ja meg van Dubai film fesztivál is, itt van George Clooney, szóljatok, ha valaki üzen neki a valamit, a hétvégén megyünk valszeg moziba, ha összefutunk vele, átadom neki.
 
Éppen most, 6:15-kor velem szemben egy vietnáminak tűnő lány vizipipázik bőszen, egy órási tévén hip-hop videoklipek mennek és a tomb raider 2őt ajánlották épp valamelyik tv csatorna műsoraként. Tőlem balra szemben egy fehér kendőbe csavart fejű lány telefonál a gépébe dugott telefonom, ami piros és rendes telefonkagyló alakja van, mert az is. Tőlem pedig egészen balra 3 közel-keleti arc pipázik és teázik és erősen nézik a fekete R n B cicákat a tévében.  Az utcán kézenfogva két arab férfi sétál, csendesen hömpölyögnek az autók tömött sorokban (jó, néha dudálnak, mert az indexet csak egészen kivételes tehetséggel megáldott vezetők ismerik) , és a gyalogosok fele olyan sebességgel haladnak el itt az ablaküveg előtt, mint otthon.

na mit mondjak még? nekem jó itt. nektek otthon?:)
ja, igen!!
Gondolom sokaknak nem lesz meglepetés, sőt az lenne a meglepetés, ha nem így történt volna, de ferihegyen elhagytam a telefonom, úgyhogy új telefonom van megint, új számmal. itt a szám, szép hosszú:)) :
+971 50 379 80 97
 
Ha szeretnétek egy nyugodt, kiegyensúlyozott férfi bariton hangot hallani, akkor hívjatok nyugodtan, ha nem, akkor csak smsezzetek, és ha azt se, akkor írjatok mélt.
akinek van kedve, még most utoljára küldje el nekem a számát, ígérem kigyűjtöm és lementem a gépemre, hogy meglegyen mos már örökre:)))
 
mindenkinek a legjobbakat és ne feledjétek: dubai még fogad:))
 
aszálemalajkum

utóirat!! hoppá, most jött be az első homeless az ajtón kéregetni, 6 napja ő az találkozom. tényleg eddig fel se tűnt, hogy nincsenek... látjátok itt sem fenékig tejfel...:))
adios

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pritz.blog.hu/api/trackback/id/tr95299423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása