HTML

Live in Dubai

"a kis Petinek nagy álma válik valóra, és végre disszidalhat egy olyan helyre, ahol szép zöldek a pálmafák, szép kék a tenger, és jó meleg a homok"

Címkék

IndaFotó képek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Jó tanács Dubaiba érkezőknek

2008.01.26. 18:46 -pp-

Kedves Dubaiba készülők!

Az elsőszámú szabály, amire felhívnám a figyelmeteket, ha Dubaiba érkeztek, az az, hogy vadiúj bringával, amin még csak egy perce ültök, ne próbáljatok meg olyan lépcsőn lemenni a sötétben, ami tengerparti homokban végződik, főleg ne teleszkópos bringával, ugyanis az fékezéskor, lefelé menet előre szaltót fog eredményezni. Én ma este, 42 másodperccel azután, hogy megvásároltuk régen várt bringáinkat, ugyanis egy 10 pontos kézenátfordulást mutattam be. A Lindának nagyon tetszett, nekem meg miközben a levegőben repültem, majd leérkeztem a bordáim alá gyűrt karomra (szerencsére homokba, nem betonra) az futott át az agyamon, hogy lehet hogy mégiscsak hallgatnom kellett volna apámra, és kellett volna biztosítást kötnöm... Meg hogy mi lehet a mentő száma, és egyáltalán, de aztán amikor elült körülöttem a porfelhő és a Linda is kinevette magát, szerencsére kiderült, hogy nem tört el a bordám, max elrepedt, azzal meg semmilyen biztosítással semmilyen országban nem kezdenek semmit, úgyhogy megnyugodtam. AZtán egy fél órával később, amikor már nem is szúrt a lélegzetvétel, csak szimplán fájt, akkor eszembe jutott, hogy egyszer egy kickbox edzésen is történt ilyen bordapara, és az is ilyen érzés volt, és szerencsére abból se lett semmi, csak egy két hetes óvatosan lélegzés meg visszafogott nevetés, úgyhogy mire hazaértünk, már csak röhögtünk az egészen (visszafogottan), és megkértem a Lindát, hogy mesélje el, háturlól hogy nézett ki az eset, és így derült ki, hogy egy tízpontos gyakorlatot mutattam be.

Látjátok, testi épségemet kockáztatom értetek, hogy figyelmeztesselek, mit szabad és mit nem szabad itt dubaiban csinálni.

Ja, és nem azért vettünk teleszkóposat mert második gyerekkorunkat éljük máris, hanem, mert a nekünk kedvező árfekvésben csak ilyen volt. Amúgy nagyon pöpec.

Egyébként minden a régi, vagyis minden az új: este fél tízkor a hőmérséklet 19 fok, az indiai szembeszomszédnál el van húzva a függöny, úgyhogy most se ők se mi nem látjuk, mit csinálnak.

Lehet, hogy a világbékéről beszélgetnek?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pritz.blog.hu/api/trackback/id/tr51312671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dog 2008.01.27. 12:31:27

Hello!
Nagy életművész lehetsz, érdekes ez a blog, bár nem túl következetes. Engem is foglalkoztat dubai egy ideje, úgyhogy megkérnélek, ha van időd és lehetőséged, írj lécci az ottani munkaerőpiacról, álláslehetőségekről, meg az egész procedúráról. Milyen egy interjú, milyen papírokat kérnek, ill a papírok vagy a szaktudás a lényeg, hogy lehet külföldinek munkát vállalni és milyen jogok illetik meg, stb. Meg a zsetonról is, ha van erről infód.
Köszi előre is, és könnyen lehet, hogy egy nap majd velem is bővül a helyi magyar diaszpóra :)

-pp- 2008.02.05. 10:43:30

szia, Dog, dobj egy mélt, amiben tudok segítek, de sokat nem tom még
csá
süti beállítások módosítása