HTML

Live in Dubai

"a kis Petinek nagy álma válik valóra, és végre disszidalhat egy olyan helyre, ahol szép zöldek a pálmafák, szép kék a tenger, és jó meleg a homok"

Címkék

IndaFotó képek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Környezetvédelem és fitness

2008.02.05. 10:21 -pp-

Na, itt vagyok, üdv mindenkinek, nem tűntem el, csak plasztikai sebésznél voltam:) Most már úgy nézek ki mint George Clooney. A szőröket volt a legnehezebb beültetni, de az is megvan. Minnyá fel is hívom George-ot, hogy utaljon má át egy kis pénzt, hogy a bakszámlánk is hasonlítosn már.

Olvastam egy cikket egy pár napja, hogy az elmúlt évben itt az országban 100%-kal nőtt a plasztikai sebészeti beavatkozások száma - a férfiak körében! Gondoltam, nem maradok le erről a trendről, hátha így könnyebb a beilleszkedés....)

Ami egyébként - szerintem - egyáltalén nem nehéz, ugyanis nincs hova beilleszkedni. Vagy nincs kihez. 200 nemzet él itt, kihez illeszkedj? Hát, magadhoz.  Ha az ember nem szarik az asztal tetejére egy étteremben (már elnézést a kifinomultabb hölgyektől), és egy kicsit odafigyel, nagyjából minden ugyanúgy működik, mint bárhol a világban. Jó, nem lehet pezsgőt bontani az utcán, megünneplendő egy-egy fini homokvihart, vagy azt hogy helyre állt a az internet-rend (bár minket csodával határos módon nem érintett a kábel szakadás, nyilván a mi szolgáltatónknak egy másik kábelen jon a cucc, azon, amire még nem parkoltak rá nagy tankerek), de ezt leszámítva eccerűen normálisan és toleránsan kell viselkedni, ennyi az egész. Ha nem vagy toleráns, akkor is csak neked lesz belőle bajod - maximum megőrülsz. Van egy-két furcsa szokás itt. Például, hogy bármit kérsz a boltban, vagy az étteremben, mindig , de MINDIG visszakérdeznek. "EGy vizet kérnék." "Egyet?" "Igen." "Vizet?" "Nem, bort, van?" "Nincs." "Akkor legyen inkább mégis víz." Ezen kívül addigra elfelejtik a rendelést, mire beérnek leadni, de ha ezt előre tudod már, akkor amikor hozza a vizet, szólsz neki még egyszer. Utána úgysem zöldséges rizst hoznak, hanem valami tök mást. De ha már ezt is tudod, eleve nem éhesen mész el enni, és akkor nem leszel türelmetlen. Amúgy is a türelmet jöttünk ide tanulni - többek között - szóval még rendesek is - hozzá segítenek, hogy minél előbb megtanuljuk.

A leg ööö hogy is mondjam... az egyik legnagyobb kihívást az jelenti, hogy nagyjából mindenki beszél angolul, csak pont az eladók, vagy azok nem, akikkel dolgod van. Bementünk a múltkor egy függönyboltba, és 3 egyszerű dolgot kértünk. Karnist, kis fémkarikát. Csipeszt. Fél óra múlva jöttünk ki, karnis, fémkarika és csipesz nélkül.

És eldöntöttünk, hogy mégiscsak az IKEÁba megyünk ezt megoldani, hiába is szeretnénk támogatni a fejlődő kiskereskedőekt, nem megy. Legalább a svédek jól járnak. Azok úgyis olyan szépen beszélnek angolul, megháláljuk nekik ezzel.

Na, ma nagy lépést tettünk végre és újra az emberiség megmentésére. Itt Dubaiban, nem nagyon van - értsd: konkrétan nincs - szelektív hulladék gyűjtés, és már hónapok óta azon tanakodtunk, hogy oldjuk meg ezt a kérdést. A víztisztító berendezés egyelőre kicsit drága lenne, a vízforralás - lehűtés folymata kicsit macerás, plusz az többlet áramfogyasztással (elektronyos a rezsó, a gázpalack még várat magára) megint ugyan ott lennénk.

Egy darabig próbálkoztunk az öt literes műanyag palacckal, de az is elfogy kér nap alatt, ugyanúgy műanyag, ugyanúgy ki kell dobni, plusz nem mindig lehetséges felcipelni, a hátizsákban se nagyon fér el, bringára se lehet rákötni, ilyenek.

Na, de ma reggel becsöngetett egy pakisztáni fiatalember, és ott állt az ajtóban egy kis kocsival, rajta nagy , nagyon nagy üveg vizekkel. Tudjátok azzal, amiket az irodákban tesznek ki, a nagy 5 gallonos műanyag tartályban, vagy mi az. Mondtam neki, hogy köszi a masinát nem rendelném meg hozzá, nem kell, lehűteni hülyeség, meg egészségtelen is, maradjunk csak a víznél; így 25 dirham deposit meg 9 dirham ellenében meg is oldódott a kérdés, mert mindig visszajön az üres palackért. Hurrá! Ja, és így csak 22 ftba kerül egy liter víz, és így már az íze is sokkal finomabb:) Kérdeztem, hogy működik a dolog, ha épp nem vagyunk itthon, mondta, hogy csak tegyem ki az ajtó el az üres palackot, meg alá a lét, és ő meg itt hagyja a vizet. Mint a régi szépidőkben. AMikor mi még nem is éltünk. Amikor még kint lehetett hagyni bármit az ajtó előtt és nem lopták el.  Minden kedden jön a fiatalember. Ezek szerint ő volt az (egyik) aki reggelente mindig becsöngetett ide...:) Most már legalább tudom, Sose értettem, ki csöngetget míg alszom. Olyan misztikus volt azon tűnödni félálomban, ki lehet az, amikor az összes ismerősünk Mo-van... (Jut eszembe, kéne egy ilyen "dont disturb" felirat lassan, mer elég nagy itt a forgalom. A múltkor este tízkor csengetett be egy kínai kalóz-dvd-ket árusító szakember. Nem is értettem. Lehet hogy kínai időszámítás szerint dolgozik? (Amúgy az is vicces, hogy az ajtóban állók sosem válaszolnak arra a kérdésre, hogy "ki az?". Még akkor sem, ha nem magyarul kérdezem. Szóval, "Who is it?" Semmi válasz. "Yes?" Semmi. Kinézek a lyukon. Ember. Na jó, de honann tudjam, mit akar? Szóval ki kell nyitni, és akkor dől el, hogy miről is van szó. Pedig annyit mondhatna, hogy "víz" vagy "DVD", "Tv szerelő" vagy csak annyit, hogy "TV", ha a szerelő nem megy. Akármit. NEm, állnak, és várják h kinyisd. Nem baj, úgyis nyitottnak kell lenni. A múltkor becsöngetett egy nőci, kérdőív volt a kezében. AZt kérdezte: arab a család? Mondom, a család igen, én nem. Nem értette. Sajnos nem értik a viccet. Meg is fogadtam többször is, hogy nem viccelek, de nehéz betartani. Nem baj ez is egy újabb tudatosság gyakorlat: rajtakapni magad, amint önkéntelenül viccelődnél. Eccer még jól jöhet. Pl, ha egyrendőr kérdez majd véletlenül valamit...

Na szóval, vízkérdés megoldva, és úgy tűnik megoldódott ezzel együtt a fekvőtámasz kérdése is, amire reggel sosincs érkezésem, este meg elmarad:) 20 liter vizet felemelni, áttölteni egy másfél literes üvegbe elég jó kis fitness gyakorlat. (Fekete erős Laci nyilván mindig így issza a kávéját. 20 literes kávéfőzőből.) Oda kell figyelni a az egyenes hátra, a mozdulatra, tartani kell vagy 30 másodpercig, szóval máris tök izmosnak érzem magam. A haladó fitness tanfolyam az lesz, hogy minden egyes pohár vizet külön töltök majd:))

Na, hát ezek a nagy hírek, közben Henry Rollins-t hallgatok, ajánlom mindenkinek, legalább annyira univerzális megoldás egy csomó dologra, mint az 5 gallonos, emberi erőforrással körbekiskocsizott víz. Beteszed, gyúrni azonnal nem kell, Rollins annyira dühös, hogy megfeszül tőle az összes izmod, és belülről pumpál. Kávé nem kell. Ha már gyúrt az ember, minek? A zene elnyomja a kinti zajt, kopácsolást, dudálást, olyan, mintha csend lene kint, csak épp zenét hallgatsz. Ha az ember gyúr, általában nem szokott enni, szóval a reggeli is megvan oldva, és egyéb hasznos hatásai is vannak, de azt meghagyom nektek kipróbálásra.

Attól eltekintve, hogy az elem-üveg-papír-kérdés még nincs megoldva, úgy érzem, újabb lépést tettem a világbéke felé.

3 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pritz.blog.hu/api/trackback/id/tr24326020

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hasznos Oldalak Víztisztító Témában 2009.12.06. 23:58:22

Cellulit ellen- idejében - Vitaminok, étrendkiegészítők, víztisztító Kérdések és válaszok az Aquarion víztisztítóról - Vitaminok... Víztisztító vásárlás 2 lépésben - Élet Szegeden Ionizált víz, lúgos víz : ház...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ádzseszkó 2008.02.06. 02:39:37

rollins király. azt a lemezt hallgatom újra hetek óta, amit tőled kaptam egyik karácsonyra mon ami. nemrég az egyik vulkáni kupihegység 5-ös fokozaton kiköhögte magából. get some go again. zseniális. utólag is csak köszönet érte. talán csak Csutka, vagy Bunyós Pisti tud hasonló húrt megpengetni itt a ketyegőmben:))
ajánlom szintén mindenkinek. youtube-on elérhető némelyik vidio.

von wasserman

Egy dubai magyar 2008.02.06. 08:47:38

Na hali! En maradnek a SOADnal igy zene ugyileg, mondjuk jelen pillanatban az MTV arabia es a muzzika van az elen nalam, ez utobbi a plasztikai sebeszet temakoret is kimeriti, hala a sok kacsa szaju arab enekesnonek:)

Az en kedvenc szavam itt a "tumorro", ha kerdezek valamit hogy mikor lesz már valami, pl anno internetem. A valasz az unierzalis "tumorro", ami magyarra leforditva azt jelenti hogy "fogalmam sincs es kurvara leszarom, ha holnap josz akkor is ezt mondom majd".

Szemetugyben a kedvencem az mikor, latod a sok szep fuves parkot, rajta egy halom szemet. Nekem egyszer akkor pukkant el az agyam mikor jottem ki az egyik mallbol es a csucsos felszigetrol szarmazo vendegmunkas, a fu kozepere baszta a hasznalt zsebkendojet, akkor magyarosan el engedtem egy anyukajanak foglalkozasara utalo megjegyezest.

Jut eszembe melyik kornyeken laksz? En a tulvegen, new dubaiban.

DubaPest 2008.02.06. 23:57:45

Csak óvatosan a plasztikai szőrbeültetéssel! Sose lehet tudni, hogy milyen sablonból dolgoznak. Haniyeh is biztos gazdag, de nem szerencsés túlságosan hasonlítani rá. Bár kétségtelenül hanyatt röhögnék, ha kis Petinek sikerülne.

www.aref-adib.com/archives/khaledclooney.jpg


Ja, van recycling is, bár elég minimál:

www.godubai.com/citylife/eeg.asp
süti beállítások módosítása