HTML

Live in Dubai

"a kis Petinek nagy álma válik valóra, és végre disszidalhat egy olyan helyre, ahol szép zöldek a pálmafák, szép kék a tenger, és jó meleg a homok"

Címkék

IndaFotó képek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Látomás

2008.04.10. 13:40 -pp-

hurrá, mégsem vagyok egyedül a virtuáltérben, ez megnyugtató:)

Kösz a kommenteket. Dubai magyar úr, írok nemsoká, de még amúgy semmi.

Badly Drawn Girl - jó a neved, tetszik:) Köszi a bátorítást:)

DubaPest kollega, igen jó összefüggésekre világítottál rá, újabb lépéseket tehetünk a világbéka felé:) Nyitok is majd egy új topikot:) És lett is tőle egy látomásom:)

Téééleg, apám, ezen még nem is gondolkodtam el igazán, mennyire abszurd az, hogy emberek vesznek sok pénzér bérletet és bemennek egy légkondicionált, de mégis izzadságszagú terembe és ott gyalogolnak, ahelyett, hogy fél óra alatt beérnének mondjuk gyalog a munkahelyükre... Teljes őrület:)

Én mondjuk otthon is szoktam gyalog közlekedni, főleg, ha jó az elem a discmanemben:)) 1-2-3 villamos vagy metrómegálló akármikor. Sétálni itt is voltunk már, de az még nem jutott eszembe, hogy A-ból B-be is el lehet jutni gyalog, mert az valahogy itt nincs benne a levegőben:) 1 hónap múlva meg állítólag még inkább nem lesz, mert az 50 fok mellé akkorra páratartalom lesz, hogy majd csak brekegni lehet, de arra is kitaláltam már a megoldást: felveszem az úszógatyámat, és elúszok Bur Dubaiig a levegőben:))

Erről a konditeremben való sétálgatásról eszembe jutott, hogy olvastam itt egy helyi fórumon, hogy emberek szoláriumot keresnek, ahová járhatnának. Először aszittem vicc, de mikor láttam a komoly bejegyzéseket, hogy ide lehet menni meg oda, ismét rájöttem, hogy mér is ilyen nehéz ez a világbéke kérdés:) 1. Mer az emberek nagyon megnehezítik maguknak az életet a különféle elképesztőbbnél elképesztőbb szabályok, törvények meghozásásval, és azok betartásával. Itt ugye példának okáért ha egy helyi nő, ha jót akar magának, nem megy az apja vagy a férje ellen, és szép hosszú, (gazdagéknál Swarovskival vagy gyémánttal kirakott) fekete lepelben jár. Na most ő már eleve nem napozhat nyilvánosan, de valszeg a kertben sem, nehogy a szomszéd meglássa a kis csini fürdőruhájában. (A múltkor láttam egy talpig betekert nőt egy plázában fürdőruhákat válogatni... Annyira megkérdeztem volna tőle, hány %-os lesz a kihasználtsága annak a ruhadarabnak:) (még egy zárójelben: mondjuk olyan van, hogy hétfőnként az óriási public beach-re csak nők mehetnek be. Tehát a kihasználtág igy mittomén 14%os:))

(1.a. Persze tiszteletben tartom a helyi szokásokat vagy legalábbis elfogadom, de .... mhmmm meggondoltam magam, ezt most nem fogom kifejteni, nagyon hosszú lenne, és még nem gondoltam teljesen végig, hogy ebből a gondolatból hogy jutnék el a világbékéig. Maradok az eredeti kiinduló pontnál.)

2. AZ emberek agya annyira megbomlik abban a teljes (látszólagos) káoszban, ami itt a Földön van, hogy tökéletesen normálisnak gondolják (többek között) azt (is), hogy egy olyan városban, ahol 10 percre van szinte bárhonnan a tengerpart, szoláriumba kell járni napozni...

És már vissza is kanyarodtunk oda, hogy például egy olyan országban, mint a miénk, ahol gyakorlatilag bármikor lehet gyalog közlekedni (jó, mínusz 20-ban és +42ben már csak az egészen elszánt és egészséges példányok tennék, de tehetnék), de úgy nagyjából bármikor lehet sétálni, télleg, mér van az, hogy ahogy DubaPest kollega is mondja: órákig ülnek az emberek a dugóban, és anyázzák egymást, és nyomatják bele a szívükbe, meg ki a világba a frusztrácót és a dühöt, ahelyett, hogy gyalog járnának... Apám, milyen hamar eljutnánk legalább Budapesten a békéhez, ha mindenki gyalog, vagy biciklivel közlekedne.

És ha nem megy ésszel, mehetne erővel, az nálunk mindig is működött. Egy darabig tiltakoznának az emberek, de aztán beletörődnének. AZtán mikor rájönnének, hogy mennyit fogytak, mennyivel jobban megy a lábuk, mennyivel kevesebb a szívinfarktus előfordulásának veszélye és mennyivel több jó nőt vagy pasit tudnak megnézni az utcán így, egy idő után csak belátnák, hogy igazunk volt itt nekünk ezen a blogon:))

tehát budapesti béke 3 lépésben.

1. Autók betiltva. Csak mentők , tűzoltók, egyéb rend és fegyelem fenntartók közlekedhetnének autóval, de a kerületi rendőrök vagy parlamenti képviselők is csak biciklivel. Mint Venice Beachen. (Sokkal biztonságosabb is: ki ismerné fel szoci bácsit fejvédővel , maszkkal , klottgatyában, hátizsákkal? Bent meg lezuhanyoznak, felveszik képviselő ruháikat azt képviselnek. És mennyivel coolabb is:))

2. Aki fél óra távra lakik gyalog a munkahelyétől az gyalog közlekedik.

3. A többiek BKV-val. (Amit persze rendbe tenne a sok kormány bácsi, lenne légkonis is, meg nem is, lehetne választani; a metrón pl kávézó asztal lenne, üdítőt szolgálnának fel, stb stb.) Így megoldódik a bicikliutak kérdése is a városban: 2 buszsáv lesz , a többi út automatikusan bicikliút lesz, ami meg már megvan, az maradhat:) )

3.a Taxit csak az idősek vehetnek igénybe, személyi, illetve orvosi igazolás felmutatásával:) És mivel így kevesebb taxisra lesz szükség, a többiek elmehetnek megvalósítani álmaikat, amikről annyit álmodoznak míközben 10-20-30 évet eltöltenek a pesti dugóban. Máris ők is boldogabbak lennének, és nekik se lennének gerincbántalmaik. Vagy elmehetnének buszsofőrnek, mer abból viszont felvétel lesz nyilván:)

Hmmm már látom is, mennyi boldog ember... kedélyesen sétálgat, meg megáll üdvözölni ismerőseit, megbeszélik, hogy már sokkal kevesebb a visszér a lábukban, amióta  a kormány bevezette a zéró toleranciát a dühösen autókban közlekedésre a városban, a vérnyomásuk se annyira magas, jobban kapnak levegőt is, a derékfájásuk szinte elmúlt, aztán tovább baktatnak, megállnának fagyizni, amit utána le is sétálnának, aztán hazabandukolnak, s mivel semmi fruszráció nem érte őket közlekedés közben, otthon nem azzal kezdenék, hogy megvernék az asszonyt, hanem 5 éve először újra odasimulnának mellé... és megannyi felbecsülhetetlen előny... Szép lassan kiürülnének a kórházak, olcsóbban oldódna meg a vizitdíj kérdés, vagy ha azt már sikerült 4 csilliárdért megoldani, akkor az egészségügyi kérdés, mint olyan, az orvosok meg a nővérek elmehetnének lifeguard-nak a Balatonra, ott kipihenhetnék fáradalmaikat, gyerekeket tanítanának úszni, meg egészséges táplálkozásra ... , arról nem is beszélve , hogy így létre jönne a Balaton Baywatch, és a sok barnára sült nővér feldobná az ország idegenforgalmát; így, akkor ha többen jönnek hozzánk, még több életmentőre lesz szükség, a pornószakmában utazó lányok felvehetnének egy-egy bikinit és hasznosan tölthetnék el idejüket... hmmm Magyarország 1 éven belül a legjobb hely lenne... Én vinnék innen egy-két pálmafamagot, kibérelnék egy házat a Balatonon, pálmákat ültetnék (a klímaváltozás mostantól nekünk dolgizik úgyis:) , és ott élnék a pálmafám alatt, és figyelném az ország felvirágzását és elégedetten mosolyognék.

Tényleg, a lehetőségek és hosszú távú előnyök végtelenek. Esetleg valaki felterjesztené ezt a kormánynak otthon? (ötletgazda , copyright : dubapest kollega és én, a bevételekből 20% a miénk)

Ja, és arról nem is beszélve, micsoda kihatással lenne ez a világbékére! "A magyaroknak sikerült?? Nekik, akik az elmúlt két évtizedet acsarkodással, gyűlölködéssel, féltégla dobálással töltötték? Hát akkor nekünk is fog sikerülni! Vegyük meg a liszencet!" És a magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pritz.blog.hu/api/trackback/id/tr31419741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása