HTML

Live in Dubai

"a kis Petinek nagy álma válik valóra, és végre disszidalhat egy olyan helyre, ahol szép zöldek a pálmafák, szép kék a tenger, és jó meleg a homok"

Címkék

IndaFotó képek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Időjárásjelentés is

2008.08.10. 00:33 -pp-

Jó napot, jó szurkolást, ma visszafogott leszek, egyrészt mert késő van megint, másrészt mert most ez az új imidzsem.

Na, igen kalandos körülmények között, a Prágában túlbookolt csárter járatnak köszönhetően nyolc vagy tíz órás késéssel érkeztünk meg az országba, ahol az emberek a szabadban szaunáznak. Olyan páratartalom fogadott minket, amit egy-két hazai országvezetőt leszámítva senkinek sem kívánok.

Igazából nem annyira vészes ez a régóta megjósolt ötven fokos nyár, de azokon a bizonyos nem eléggé száraz napokon, amikor olyan 80-90%-os páratartalommal vegyül az esti 37-38 fokos hőség, mégiscsak mindig az az AC/DC szám jut eszembe, hogy Hell Ain't a Bad Place to Be. Az izzadás nem olyan, mint otthon a BKV-n 35 fokban, hogy úgy finoman gyöngyözik az ember homloka, amit decensen le tud törölni még egy zsebkenővel, hanem olyan, hogy kilépsz, és 2 perc múlva vizes a pólód. Ha nem mozogsz, akkor is. Végül is ingyen és energiabefektetés nélküli méregtelenítés megy - mindennek van jó oldala.

Ha fú a szél és Dimitri Lénáról mesél akkor egészen elviselhető a 40 fölötti napi átlaghőmérséklet, viszont a múltkor kitettem a hőmérőt délelőtt a napra, és egy perc alatt ment fel a lent látható értékre. Nem mertem tovább kint hagyni, nehogy kifolyjon a kék csík fölül. Délután négy után viszont egészen kellemes az élet - a medence partján legalábbis.

Még állítólag egy hónap van ebből a szabadtéri szaunázásból, gondoltam is, hogy ha napi két órát álldogállok a sarkon, és így napi egy kilót fogyok, egy hónap alatt 60 kiló leszek. Bár ez nem jó, mert ha véletlenül befestem a hajam szőkére, akkor úgy fogok kinézni, mint Medveczky Ilona. Ezt még átgondolom.

Lementünk a tengerre is egyik éjjel, hogy megnézzük, milyen a víz, és nem is annyira forró, mint gondoltuk, egész kellemes. kb 30-32 fokos lehet. Ami viszont zseniális volt, hogy éjjel 11 körül kb. annyian voltak a vízben, mint október - november környékén, amikor beindul a turista szezon. Tök vicces volt, nemsoká mi is kipróbáljuk az éjszakai gőzfürdőzést a tengerben.

Hát, nagyjából ennyi, lezajlott a soros hétfői este Doktor Pepperrel is, jó volt, szellős, mint mindig, de még reménykedem, hogy egyszer beállít egy kétszáz fős orosz turistacsoport, és ott is marad.

A hétköznapokra meg marad a realitás, amit gyűrünk, aztán vagy lesz belőle valami vagy nem, de ahogy a nagymamám szokta mondani: olyan még sose volt, hogy ne lett volna valahogy.

Ha más nem, ilyen alapon fog eljönni egyszer a világbéke. Mer hogy olyan még úgyse volt. Csak amikor még nem volt ember a Földön.

ui. Amúgy ez az idő jót tesz a világbékének.A térségben még lasabbak, még megfontoltabbak, még nyugodtabbak az emberek, mint általában. Senki nem tesz egyetlen felesleges, egyetlen gyors mozdulatot sem, az emberek, mint általában. Lehet, hogy nálunk is be kéne vezetni az 50 fokos nyarat? A parlamentbe legalább...

 

Peace.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pritz.blog.hu/api/trackback/id/tr6608765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy dubai magyar · http://www.longline.hu 2008.08.11. 09:04:20

Ezt a kepet at vehetem a blogomba? En meg nem talaltam kint homerot.:)

-pp- 2008.08.12. 02:28:56

Nyugodtan:)

én a tesómmal csempésztettem be:))

peace
süti beállítások módosítása