HTML

Live in Dubai

"a kis Petinek nagy álma válik valóra, és végre disszidalhat egy olyan helyre, ahol szép zöldek a pálmafák, szép kék a tenger, és jó meleg a homok"

Címkék

IndaFotó képek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Életmentés avagy lifeguards on duty

2008.06.12. 14:48 -pp-

tiszta baywatch folyt nálunk tegnap éjjel.

történt, hogy vélhetőleg a civilizált nyugatról származó európaiak, mer azok laknak itt nagyrészt a házban, kiköltöztek innen, és úgy gondolták, az a legjobb megoldás az aranyhalaik további sorsának intézésére, ha leteszik őket az utcára a negyven fokba, hátha valaki megsajnálja őket. Hogy életerős pontyok kússzon fel az ilyennek kiválasztó csatornáján... Nem az a minimum, ha nem kell senkinek, elviszem egy pet shopba, azt odaadom nekik? Vagy túl sokat várok el az emberiségtől?

Na mindegy, jött du. a portás, és mivel rendes ember, bevitte őket a 40ről a légkondis előtérbe, majd kínálgatni kezdte őket  a lakóknak. én épp indultam első világhírű estém felé, és engem is megállított, hogy nem kell-e két hal. Mondom, én még magamat se tom rendesen etetni, nemhogy két halat, de majd megkérdezem az asszonyt. Össze is futottunk, meg is kérdeztem, kellett is neki, úgyhogy mire hazértem a doktor pepperkedésből, már ott úszkált két hal a fürdőszobában, és nézték, ahogy pisálok.

Ez még rendben is lett volna, de tegnap este arra lettünk figyelmesek, hogy erősen kapkodnak levegő után. Nem értettük mit akarrnak ezzel mondani, de L közbenjárására L állatbarát barátnője felment a netre és megnézte, hogy ha a halak levegőért kapkodnak, az mit jelent, és megtudtuk, hogy akkor valószínűleg fuldokolnak és valami tenni kell:) Mindjuk dzsuvás volt a vízük rendesen, meg volt alatta ilyen piros izé dekoráció gyanánt, ami tele volt halkakival, és ugyan előtte való nap kicseréltem a vizüket, úgy láccik nem voltak boldogok. szal fogtam  a halakat beleraktam őket egy mosdónyi ásványvízbe és attól mindjárt magukhoz tértek. Úgyhogy lehúztuk a vécén a kopmlett dekorációt és feláldoztunk 10 liter ásványvizet hogy megmentsük őket. Sikerült is, vidáman úszkálnak azóta is fel alá. Viszont. Már ma délutánra kezd megin homályosodni a víz. Ennyit szarnak pisálnak, vagy mi? nagyon durva, még sose láttam aranyhalat (vagy semilyen színű, vagy egyéb nemesfémről elnevezett halat) szarni, nagy élmény:) Jön ki hátul egy piros csík, és addig úszkál, míg el nem hagyja...:)

Szal, halbarátok, mondjátok meg nekem, hányszor kell hetente feláldozni tíz liter ásványvizet nekik? mer a csapvíz amibe raktuk őket első nap úgy tűnik nem vált be, mer úgyis meg akartak fulladni, hogy tettünk bele ilyen klórtalanítót.

A felforralt csapvíz lehűtve működik vajon? Mégse ihatja meg két db három centis hal kétnaponta egy heti vízadagunkat.

Vagy hagyjalak titeket ezzel a francba és húzzak le egy ún. kisállatkereskedésbe?:))

ok.

Még valami.

Mivel még sose volt semmilyen halam, egyrészt fura, hogy egyszer csak itt termettek, és itt úszkálnak a nappaliban, másrészt meg egészen abszurd, hogy most napjaim 6,7%-át azzal töltöm, hogy halakkal beszélgetek, akik nem válaszolnak, továbbá az még furább, hogy ha odmegyek hozzájuk, egyből odagyűlnek mellém, és kiabálnak valamit, amit meg én nem értek. Ilyenkor adok nekik enni, mer olyan jószívű vagyok, és akkor elhallgatnak:)) Vicces na, majd nyitok róla a külön blogot:))

Elolvassátok?:)

Világbéke

és szívtelen szomszéd, a holló látogasson meg éjjel, kösz a halakat:)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pritz.blog.hu/api/trackback/id/tr16516559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabó kolléga 2008.06.16. 10:03:39

mostmar neked is van akvariumod tehat nem vagy b...:)

az a helyzet hogy huzzal el egy kisallatkereskedesbe es vegyel egy vizkeringeto szart ami folyamatosan oxigennel dusit meg szur, nem tudom pontosan mi a rak a neve elmagyarazod surun bazmegezed vagsz rettego arcot es akar ingyen is odaadjak a zsebeidbe.

ne adj nekik tul sokat zabalni az is csak a vizet tossza el.

btw lehet hogy az akvariumuk is kicsi, mekkorak ok?

ja amugy nyomtatok szivesen csak kuldjed amit kell.
vicces lenn hogy a jo sanomba dubaiban IS tamogatja doktorpeppertet.

Egy dubai magyar 2008.06.16. 13:19:18

Ahogy elottem mondtak, levelgozteto kell a halaknak, ami egyben szuri is a vizet. Valahol lattam itt egy nagy PET shopot de mar nem emlekszem hol volt.

-pp- 2008.06.17. 14:23:36

oké, köszi, srácok! tennap s attam nekik ásványvíz cserét, azt szeretik:) de majd azér akkor betérek egy pet shoba és úgy teszek, ahogy szabó kollega javasolta:))
köszi, kollega, majd akkor megtesszük a szükséges változatásokat a flyeren, azt majd kűdöm vmikor.
legjobbakat
ja, meg világbéke:)

warnew · http://nimfa.hu 2008.06.20. 14:19:10

Az akvariumokban a vizet heti 10-50% kozott kell cserelni. Ha meleg a viz, akkor kevesebb oxigent tud oldani, tehat hamarabb kimerul. Ezen alapvetoen nem vizcserevel kell valtoztatni, hanem meg kell oldani, hogy be fogyjon el.

Zold novenyek telepitese egy jo otlet, a fotoszintezis segit. Aranyhalak eseten ezek legyenek kemenyleveluek (pl anubias), mert azt kevesbe zabaljak meg.

Sokat segit, ha az aljzatot kiveszed es jo alaposan kimosod, aztan esszel etetsz, mert a bomlastermekek szinten fogyasztanak oxigent.

Javit a dolgon az is, ha levegoztetot raksz bele.

Az aranyhalak NAGYRA nonek, kicsi akvariumban kinzas oket tartani.

-pp- 2008.06.26. 16:19:21

szia warnew, nagyon köszönöm!
Az hogy 10-50% , az azt jelenti, hog ynem kell az egész vizet kiönteni, és újra tölteni frissel, hanem csak a felét leönteni róla, és fele újat tenni bele?

A víz, gondolom, egy idő után szobahőmérsékletűvé válik, az itt olyan 27-28 fok körül van átlag.

nem tom mekkora a kicsi meg a nagy, sose volt halam. ez kb úgy 10 literes lehet és gömb. az elég vajon?

etetés most már csak napi 3 és max olyan 20 szem kb, amennyit megsznek egy olyan 3-4 perc alatt.

majd updateljük a környezetüket növénnyel meg levegőztetővel nemsoká, köszi

sose gondoltam volna, hogy aranyhalak etetéséről fogok valaha értekezni a neten:))

legjobbakat meg világbékét:)
süti beállítások módosítása